Header Pic Header Pic
Header Pic
 
 

e-posta @

English

Header Pic
Header Pic
FTA Filtre Sistemleri                                               Yağ giderlerini azaltır                                                     Makine ömrünü uzatır
Header Pic
Header Pic Header Pic
Header Pic
VIP SPONSORLAR

kale konveyör- T.ziyaret=3607 - (insaat-yapi.gen.tr)

Göker beton pompası, transmikser - T.ziyaret=2305 - (insaat-yapi.gen.tr)

Aryol prefabrik yapılar - T.ziyaret=2940 - (insaat-yapi.gen.tr)

onart şömine- T.ziyaret=2928 - (insaat-yapi.gen.tr)

Edora döner kapı sistemleri - T.ziyaret=2382 - (insaat-yapi.gen.tr)

Afiyap Cephe Giydirme, Alüminyum Doğrama - T.ziyaret=7679 - (insaat-yapi.gen.tr)

fta yağ yakıt filtre sistemleri - T.ziyaret=1835 - (insaat-yapi.gen.tr)

 ziyaretçi
:
Site Yönetimi

e-posta @

boya
Konuta 480 Milyonluk Yatırım E-posta Yazdır

Kamu kurumları tarafından gerçekleştirilecek ve toplam tutarı 795 milyon lirayı bulan 51 konut projesine bu yıl 480 milyon lira kaynak ayrılacak.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Başbakanlık, bazı bakanlıklar ve kurumların da aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek ve toplam tutarı 795 milyon lirayı bulan 51 konut projesine bu yıl yaklaşık 480 milyon lira kaynak ayrılacak. 

Bu yıl yapılacak yatırımın neredeyse üçte ikisi olan 321,9 milyon liralık kısmı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gerçekleştirilecek. 

Konut sektörüne geçen yıl toplam 408,4 milyon lira kaynak ayıran kamu kurum ve kuruluşları, söz konusu kaynağı bu yıl artırdı. Kamu, 2012 yılı içinde konut sektörüne 479,8 milyon lira yatırım yapacak.

Söz konusu yatırımın yapılacağı projelerin bir çoğu bu yıl içerisinde, bazıları da 2013 ve 2014 yıllarında bitirilecek. 

En büyük yatırım AFAD tarafından yapılacakken, bu kurumu sırasıyla Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün yatırımları izleyecek. 

AFAD, 2012 yılında konut sektörüne 321,9 milyon lira, Milli Savunma Bakanlığı 40 milyon lira, Jandarma Genel Komutanlığı 35 milyon lira, Emniyet Genel Müdürlüğü ise 30 milyon lira yatırım yapacak. 

İçişleri Bakanlığı ile AFAD'ın dışındaki tüm kurumların konut yatırımları, genellikle lojman yapımı ve onarımı şeklinde gerçekleşecek. 

BU YIL 594 AFET KONUTU BİTİRİLECEK 

AFAD'ın yatırımları arasında afet konutları ve alt yapılarının yapımı, afet önleyici tedbirler ve kesin hesap alacakları bulunuyor. 

Başkanlık, 2010 ve 2011 yıllarında başlattığı projelerden alt yapılarıyla birlikte 869 afet konutunu bitirirken, bu yıl da yine 594 afet konutu projesini alt yapılarıyla birlikte tamamlayacak.

AFAD, afet önleyici tedbirlere de bu yıl 2 milyon 84 bin lira ayıracak. Alt yapılarıyla birlikte 3 bin 477 afet konutunun da önümüzdeki yıl bitirilmesi öngörülüyor. 

AĞRI'YA VALİ KONAĞI 

İçişleri Bakanlığı ise bu yıl içerisinde Ağrı'ya 1 vali konağı, çeşitli ilçelere de 10 kaymakam evi yapacak. Bakanlık, bunların dışında 2012 yılı içerisinde bazı vali konaklarının, kaymakam evlerinin ve Bakanlık merkez lojmanlarının onarımını da tamamlayacak. 

Ağrı'ya yapılacak vali konağı için 750 bin lira, 10 kaymakam evi için ise 3 milyon 250 bin lira kaynak ayrıldı.

Kaynak: AA - 31.01.2012

 



En Son Haberler (Türkiye)
Kentsel Dönüşüm, İzmir'de Masaya Yatırıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından niteliksiz konut stokunu yeniden yapılandırmak i&cce ...
Türk İnşaat Firmaları, Ortadoğu'da En Çok Irak'ta İş Yaptı
Türk firmalarının 1975 yılında ilk kez giriş yaptığı Irak, hem proje bedeli hem de en ço ...
Beton ve Çimento Fiyatında Artış
İnşaat sektörü, son 45 günde beton ve çimento fiyatlarında yüzde 60'a var ...
İstanbul'a Yapılacak 3'üncü Havalimanının İhalesi Başladı
İstanbul'a yapılacak üçüncü hava limanı ihalesi başladı. ...
Spacer Pic
En Son Haberler (Dünya"dan)
ABD'de İşsizlik Oranı Değişmedi
ABD'de Aralık ayında 155 bin kişiye iş istihdamı sağlandı. ...
Rusya Pazarında Sıra Mobilyacılarda, Rutid Aracı Oluyor
Rusya -Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), Moskova Sanayi ve Ticaret Odası (MTPP) ile işbirliği ...
Irak'ın Yeniden İnşasına TOKİ Modeli
Kuzey Irak Yerel Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi, Kuzey Irak'ın yeniden i ...
Singapur'dan dönüşüm için Türkiye'ye 20 milyar dolar
Singapur Devlet Fonu, Türkiye'ye 20 milyar dolar aktarmak için sektördeki Türk ...


HABERLER
DÜNYADAN
Firmalardan Haberler
Header Pic
left unten
2003 -2008 İnşaat Yapı Kataloğu - OMNİ
right unten